Σαν να λέμε....

Δασκαλο - μαθητικές ανησυχίες στην εποχή της πληροφορίας ...

Επικοινωνία, πληροφορία, διδασκαλία και μάθηση...

Ενημέρωση και εκπαίδευση...

Πειραματισμοί και όχι αφορισμοί...Μαθημάτων τέλος...(;)

Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2010

Μετά την πρακτική εφαρμογή...και τα σενάρια μάθησης....μια μικρή προετοιμασία για τις γραπτές εξετάσεις...και είχε έρθει το τέλος του κύκλου αυτού του μαθημάτων στις Νέες Τεχνολογίες στην εκπαίδευση.
Υπήρξε μια όμορφη και εποικοδομητική εμπειρία για όλους...
Όμορφη.  Όμορφη γιατί η ομορφιά ήταν στο ότι η ομάδα "έδεσε"...καλή διαθεση, χιούμορ, χαμόγελα και διάθεση για προσφορά...θέληση για μάθηση...αγάπη για τη δουλειά.. Να τα λέμε και με το όνομά τους..και η δασκάλα των...δασκάλων..τους τα ενέπνευσε όλα αυτά..
Εποικοδομητική. Εποικοδομητική γιατί πράγματι έμαθαν πολλά καινούρια πράγματα. Οι τεχνολογικές δεξιότητες αν και σημαντικές δεν ήταν όμως ο στόχος. Έμαθαν πάνω απ'όλα ΠΩΣ να μαθαίνουν...να κινούνται στο διαδίκτυο, να κρίνουν και να χρησιμοποιούν τις Νέες Τεχνολογίες. Οι γνώσεις και η εμπειρία αυτή της επιμόρφωσης τους έβαλαν σε νέο μονοπάτι δίνοντας τους περισσότερη αυτοπεποίθηση.   Η νέα σχολική χρονιά θα τους έβρισκε πιο σίγουρους/ες και πιο έτοιμους/ες για καινούρια πράγματα και εφαρμογή νέων ιδεών...
Ευχήθηκαν καλό καλοκαίρι..παραδοσιακά με μια συνάντηση- έξοδο για φαγητό...Α, έτσι κάνουμε εδώ στην Ελλάδα...σαν τελειώσουν τα μαθήματα, μαθητές και δάσκαλοι πάμε για μπύρες...
Καλό Καλοκαίρι λοιπόν..!


Η φωτό είναι από πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια... Αυτοί έχουν τον εξοπλισμό και τα λεφτά...και εμείς το σωστό τρόπο... Αυτό με την πίτα και το σκύλο.....ποιος το σκέφτηκε πρώτος....???